Corona-anpassad Skillinge Seriefestival 2020

S K I L L I N G E    S E R I E F E S T I V A L   2 0 2 0 – 11:e och 12:e september

På grund av rådande omständigheter med coronapandemin måste vi i ställa in Skillinge Seriefestival i år, så som den var tänkt från början med öppna publika seminarier och möten under tre dagar. För att festivalen ändå ska verka och utvecklas arrangerar vi istället ett antal intervjuer och digitala samtal som läggs ut på sociala medier. 

Serieforskare från Malmö Universitet medverkar med ett seminarium under rubriken ”Serier i Forskningen – Comics Research Lab på Mau” och ett panelsamtal på temat ”Narrativa strategier i svenska serier” med professor Gunnar Krantz, docent Jakob Dittmar och universitetsadjunkt Saskia Gullstrand. I panelsamtalet medverkar flera av de närvarande serietecknarna. Seminarium, panelsamtal och ett antal filmade intervjuer läggs ut digitalt.

I år arrangerar vi även flera utställningar samtidigt på fyra olika platser i Skillinge och Simrishamn, med början 12:e september och fram till 3:e oktober. Utställningarna tillämpar besöksantal med högst 50 personer samtidigt i lokalerna. Affischer, original och böcker finns till försäljning på Skillinge Teater under perioden. 

Utställningar:

  • Österlens Museum (Simrishamn): Gustav Tenggren. En ovanlig samling av delar från utställningen från Millesgården tidigare i år med den svenske Disney-tecknaren som skapade de klassiska tecknade filmerna Snövit, Pinocchio och Bambi och mycket annat.
  • Skillinge Teater: Serietecknarna Nina Hemmingsson, John Andersson, Jan Lööf, Max Andersson, Axel Breschensbauer, Moa Romanova, Kalle Matsson ställer ut originalverk, grafiska blad och konsttryck. Jan Stenmark – en utställning med collagemästaren och den filosofiske humoristen som firar 30 år som konstnär.  
  • Pensionat Sjöbacka (Skillinge): Joakim Pirinen med och Sara Olausson ställer ut originalverk ur Socker-Conny och Loranga och Dartanjang. 

Vid frågor: Rolf Classon 0708-538396 eller rolf@kartago.se

Följ Skillinge Seriefestival på facebook och skillingeseriefestival.se 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s