Program & Vernissage

Nu börjar programmet till festivalen växa fram ur tecknarmyllan i Sverige. Först ut är Kalle Mattsson som ställer ut ett 20-tal av sina bästa kändiscollage. Men hur funkar karln? Hur går det till när hans verk föds? Vi frågade hur han tänker och Kalle svarade: “Om jag ser ett kändisnamn, speciellt nu för tiden, så bygger jag ihop dem på en gång. Det börjar alltid med namnen – alla ansikten kan byggas ihop men inte alla namn. Hur mycket jag än vill kan jag inte bygga ihop Jesus och Satan, det går liksom inte. Ronald McDonald Trump går däremot. Det är snarare så att jag hittar än att jag uppfinner. Sen finns det ju vissa namn man kan sträcka lite på så att de passar lite mer.

12 SEPTEMBER är det vernissage:
• Skillinge Teater: Serietecknarna Nina Hemmingsson, John Andersson, Martin Kellerman, Joe Kessler, Anna Haifisch, Max Andersson, Moa Romanova, Kalle Matsson ställer ut originalverk, grafiska blad och konsttryck. Jan Stenmark – en utställning med collagemästaren och den filosofiske humoristen som firar 30 år som konstnär.
• Österlens Museum (Simrishamn): Gustav Tenggren. En unik samling av delar från utställningen från Millesgården tidigare i år med den svenske Disney-tecknaren som skapade de klassiska tecknade filmerna Snövit, Pinocchio och Bambi och mycket annat.
• Pensionat Sjöbacka (Skillinge): Joakim Pirinen med och Sara Olausson ställer ut originalverk ur Socker-Conny och Loranga och Dartanjang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s