Medverkande

Inbjudan till Skillinge Seriefestival 10-11-12:e september 2020.

Skillinge Seriefestival är en festival för seriebranschen i Sverige, såväl som för publiken, på Skillinge Teater. Vi säljer böcker, tidningar, träffar läsare, tar del av paneldebatter, presentationer och seminarier, signeringar, samt överhuvudtaget träffas och umgås i denna idyll och äta god mat, gå på fest, och eventuellt bada längs de milsvida stränderna.

Festivalen invigs kl 10:00 torsdagen den 10 september som helt ägnas åt ett heldagsseminarium arrangerat av Malmö Universitet om seriepedagogik och tecknade serier i forskningen. Fredag och lördag fylls av ett stort program med seminarier, författarsamtal och signeringar med de främsta serietecknarna i Sverige. Dessutom pågår under hela festivalen av utställningar och bokmässa med  Sveriges serieförlag och fanzinenproducenter som ställer ut och försäljer böcker. 

Från stora scenen i restaurangen rullar programmet med seminarier, författarpresentationer och annan underhållning. Programmet består av en blandning av seriens framtid, historik, satir, kuriosa, självpublicering, dagspress, humor och mycket annat.

Dessutom har vi en fest för all medverkande på teatern på lördagkvällen. 

Vill du vara med och har ett fanzin eller en bok som du vill sälja? Eller medverka på annat sätt? Hör av dig via mail till rolf@kartago.se eller telefon 0708 53 83 96. Lämpligaste är att ta tåg till Simrishamn, där vi har en festivalbuss som hämtar var 30:e minut från stationen i Simrishamn och kör till Skillinge. Bordsplats har vi alltid, men vill du ha hjälp med boende måste du höra av dig innan 10 augusti.